دانشکده تولید گیاهی  

تاریخچه دانشکده


دانشکده تولید گیاهی با نام اولیه دانشکده علوم زراعی در سال ۱۳۷۳ شروع به فعالیت نمود. از آن سال به بعد، ضمن گسترش کمی و کیفی و با توجه به رسالت و جایگاه تخصصی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی در سال ۱۳۸۹ دانشکده تولید گیاهی با چهار گروه آموزشی شامل: گروه‌های زراعت، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، گیاه­پزشکی و مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز به فعالیت خود ادامه داد.
دانشکده تولید گیاهی از سال 1394 به ساختان جدید منتقل شد و هم اکنون با 38 عضو هیات علمی تمام وقت (2 نفر استاد، ۱8 نفر دانشیار، ۱7 استادیار و یک نفر دانشور) فعالیت می‏ نماید.
در حال حاضر دانشجویان این دانشکده در سه مقطع کارشناسی (492 نفر)، کارشناسی ارشد (۲4۱ نفر) و دکتری (۱92 نفر) مشغول به تحصیل می‌باشند.
- مقطع کارشناسی این دانشکده شامل رشته‌هاي مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی (پذیرش دانشجو از سال 1368 با عنوان زراعت و اصلاح نباتات)، گیاه­پزشکی (پذیرش دانشجو از سال 1373)، مهندسی علوم باغبانی و فضاي سبز (پذیرش دانشجو از سال 1376 با عنوان مهندسی علوم باغبانی) می باشد.
- مقطع کارشناسی ارشد شامل رشته‌هاي اگروتکنولوژي (پذیرش دانشجو از سال 1375 با عنوان زراعت) با چهار گرایش اگروتکنولوژي-اکولوژي گياهان زراعي، اگروتکنولوژي- فيزيولوژي گياهان زراعي، اگروتکنولوژي- علوم علف‏هاي هرز، اگروتکنولوژي- علوم و تکنولوژي بذر و اگرواکولوژي (پذیرش دانشجو از سال 1396)، ژنتیک و به‏نژادي گیاهی (پذیرش دانشجو از سال 1396)، بیوتکنولوژی کشاورزی (پذیرش دانشجو از سال 1396)، بیماري‌شناسی (پذیرش دانشجو از سال 1382)، حشره‌شناسی کشاورزي (پذیرش دانشجو از سال 1386)، مهندسی علوم باغبانی (پذیرش دانشجو از سال 1387) با گرایش شامل درختان میوه، سبزی‌ها، گیاهان زینتی، گیاهان دارویی و تولید محصولات گلخانه‌ای است.
ج) مقطع دکتري شامل رشته‌هاي اگروتکنولوژي (پذیرش دانشجو از سال 1383 با عنوان زراعت) با دو گرایش اگروتکنولوژي- فيزيولوژي گياهان زراعي، اگروتکنولوژي-اکولوژي گياهان زراعي و اگرواکولوژي (پذیرش دانشجو از سال 1391)، ژنتیک و بهنژادي گیاهی (پذیرش دانشجو از سال 1396)، بیماري‌شناسی گیاهی (پذیرش دانشجو از سال 1389)، حشره شناسی کشاورزی (پذیرش دانشجو از سال 1398)  و مهندسی علوم باغبانی با 2 گرایش (پذیرش دانشجو از سال 1394) شامل اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی، فیزیولوژی تولید و پس از برداشت گیاهان باغبانی است.

دانشکده تولید گیاهی هم اکنون دارای بیش از 24 آزمایشگاه پژوهشی فعال می­باشد. این دانشکده همچنین دارای دو مزرعه تحقیقاتی جهت انجام فعالیت‏های پژوهشی است. بسیاری از دانش آموختگان این دانشگاه تخصصی هم اکنون تصدی بسیاری از پست‏های کلیدی در وزارت جهاد کشاورزی و دانشگاه‏های معتبر داخلی  را به عهده دارند. همه ساله برخی از دانشجویان این دانشکده رتبه‏های تک رقمی کنکور ارشد و دکتری و بسیاری از المپیادهای تخصصی را کسب می­نمایند.  همچنین دو مجله شاخص فارسی (با عناوین پژوهش­های تولید گیاهی و مجله تولید گیاهان زراعی) و یک مجله معتبر انگلیسی International Journal of Plant Production (IJPP)) زیر نظر دانشکده تولید گیاهی در حال فعالیت می­ باشد.



  تاریخ آخرین بروزرسانی : 19 مرداد 1401 - 19:48